QUÈ VOLEM?

A l’Hospitalet veiem com dues escoles desenvolupen la seva tasca en barracons. Com sis centres educatius estan situats en edificis obsolets, edificis construïts durant el pla d’urgència dels anys 70. Com diverses escoles necessiten millores d’accessibilitat o dels espais per un correcte desenvolupament del seu projecte educatiu. També com el personal docent i del PAS no són substituïts des del primer dia, o quan ho són és per personal precaritzat a temps parcial, deixant part de l’alumnat mancat d’atenció. A la vegada, a l’Hospitalet l’escoles de l’Opus Dei Xaloc, Pineda i Avantis reben 5,7 M€ el curs 2015-16 per part de la Generalitat en forma del pagament de les nòmines del professorat a la vegada que cobren quotes mensuals a l’alumnat, tot i segregar l’alumnat per sexe. (Font: Departament d’Ensenyament)

A la nostra ciutat tenim totes les etapes educatives de bressol a universitat passant per la primària, secundària, FP, adults, escoles de música… Pensem el sistema públic educatiu com una xarxa que ha de garantir una educació pública, democràtica, inclusiva, universal, coeducadora, en català i de qualitat, de bressol a universitat per a totes les persones de Catalunya. Tanmateix, tenim clar que cal anar més enllà de les paraules i plasmar aquests conceptes a la nostra realitat. Per aquest motiu com a comunitat educativa de l’Hospitalet exigim:

 • La construcció dels edificis de les dues escoles en barracots: Paco Candel i Ernest Lluch.
 • La construcció del nou edifici o rehabilitació integral de l’Institut Llobregat.
 • La construcció del gimnàs de l’escola Pau Sans, obra licitada segons DOGC fa una dècada i que continua sense adjudicatari ni execució.
 • L’adequació de l’escola Pere Lliscart per poder ampliar el centre a 2 línies, de P3 a 6è.
 • Reforma integral de l’escola Josep Janés a fi dotar-la d’uns espais dignes, mobiliari i material d’aula actualitzat, un entorn segur (passos de vianants elevats, semàfors, …).
 • La posada en marxa de la tercera fase de rehabilitació de l’escola Pau Vila.
 • L’ampliació dels espais de les escoles Joan Maragall, Pablo Neruda, Charlie Rivel i Lola Anglada. 
 • La millora d’accessibilitat a les escoles Lola Anglada, Josep Janés, Menéndez Pidal, Pere Lliscart (inclosa tanca perimetral), Santiago Ramón y Cajal i Gornal, a aquestes dues últimes també de sanitaris.
 • L’ampliació i millora de l’únic centre públic d’educació especial Estel Can Bori, que no cobreix la demanda de places actuals i la construcció d’un nou centre d’educació especial que complementi el primer.
 • Correcta planificació, a curt i llarg termini, de les places escolars necessàries a la ciutat per tal d’acabar amb els bolets i la concentració de la matrícula viva en determinats centres educatius.
 • Personal especialitzat i de suport per atendre als alumnes amb necessitats educatives específiques tant en horari lectiu, temps de migdia i en horari extraescolar i d’estiu si es necessita.
 • La millora de l’oferta pública d’instituts de secundària, així com l’ampliació de l’oferta pública de cicles formatius post obligatoris.
 • La substitució dels docents des del primer dia amb el 100% del salari.
 • L’eliminació del finançament públic (concerts educatius) als centres que segreguen per sexe com són els de l’Opus Dei a la nostra ciutat.

Animem als ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet, i especialment a la seva comunitat educativa, a mobilitzar-se fins a aconseguir les reivindicacions. La solidaritat és la nostra millor arma.